Op zondag 15 maart 2020 organiseren de Wandel Vrienden Termaar uit Margraten (Stg. WVT’93) hun 28e Lammertocht.

Het grootste gedeelte van de route is uitgezet in het het Gerendal en het schitterende Geuldal. Bezienswaardigheden die onderweg tegenkomt: huizen en boerderijen opgetrokken uit mergel, enkele kastelen, meerdere kapelletjes, de Drie Beeldjes en natuurlijk de snelst stromende rivier van Nederland, de Geul. De wandeling voert de deelnemers, afhankelijk van de te lopen afstand, door de Biebosch, het St. Jansbosch, de Sousberg en langs de Keutenberg. Dit houdt dan ook in dat de deelnemers volop worden getrakteerd op meerdere schitterende panorama’s. En in maart wandelen houdt tevens in dat de vergezichten extra weids zijn door het ontbreken van heiige lucht. De verwachting is dat de natuur óók dit jaar de organisatie niet in de steek laat, zodat de deelnemers aan de tocht kunnen genieten van de ontluikende begroeiing.

 

En in maart wandelen houdt tevens in dat de vergezichten extra weids zijn door het ontbreken van heiige lucht. De verwachting is dat de natuur óók dit jaar de organisatie niet in de steek laat, zodat de deelnemers aan de tocht kunnen genieten van de ontluikende begroeiing.

Schaapskooi-in-Gerendal

In de centraal in het Gerendal gelegen schaapskooi (één van de rustplaatsen), is het weer lammertijd en met een beetje geluk kan de wandelaar live de geboorte van een lammetje aanschouwen.

WVT’93 staat, zoals u van ons gewend bent, garant voor uitstekend uitgezette routes en prima verzorgde rustposten alwaar men tegen wandelvriendelijke prijzen voorzien wordt van een hapje en een drankje. Tevens zijn er in de rustposten goede sanitaire voorzieningen aanwezig.

De te lopen afstanden zijn  8 – 12 – 15 – 22 en 30 km. Bij de tocht van 8 km is zoals vanouds, rekening gehouden met gezinnen met kleine kinderen. Op dit traject komt men ook uit de voeten met (stevige) wandelwagens.

Inschrijven is mogelijk bij Café ’t Flaterke (Sprinkstraat 59 te Margraten) van 7.00 tot 14.00 uur. De inschrijving voor de langere afstanden (22 en 30 km) sluit om 12.00 uur.

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij dhr. Huub Broex (045 549 19 32). Uiteraard is er een IVV-stempel aanwezig. WVT’93 hoopt u te mogen begroeten en wenst u een plezierige en sportieve wandeling toe.

20160320_160613

Print Friendly, PDF & Email