Naar aanleiding van de recente coronavirus (COVID-19) ontwikkelingen zijn ook wij helaas genoodzaakt om de Lammertocht te annuleren.

 

Op zondag 15 maart 2020 organiseert de wandelvereniging Stg WVT ’93 uit Margraten haar jaarlijks terugkerende Lammertocht.

Het grootste gedeelte van de route is uitgezet in het natuurreservaat het Gerendal en het Geuldal. Bezienswaardigheden die men onderweg tegenkomt zijn: typisch voor deze streek, huizen en boerderijen opgetrokken uit mergel, enkele kastelen en een watermolen. Voor de liefhebbers van de langere afstanden (22 en 30 km)  is er een prachtige lus richting Eyserbos en Eyserbeek uitgezet. De deelnemers worden ook dit jaar weer volop getrakteerd op echt schitterende panorama’s. En in maart wandelen houdt tevens in dat de vergezichten extra weids zijn door het ontbreken van heiige lucht. De verwachting is dat de natuur óók dit jaar de organisatie niet in de steek laat, zodat de deelnemers aan de tocht kunnen genieten van de ontluikende begroeiing.

Schaapskooi-in-Gerendal

In de centraal in het Gerendal gelegen schaapskooi van Staatsbosbeheer (één van de 2 rustplaatsen), is het weer lammertijd en met een beetje geluk kan de wandelaar live de geboorte van een lammetje aanschouwen.

WVT’93 staat, zoals u van ons gewend bent, garant voor uitstekend uitgezette routes en prima verzorgde rustposten alwaar men tegen wandelvriendelijke prijzen voorzien wordt van een hapje en een drankje. Tevens zijn er in de rustposten goede sanitaire voorzieningen aanwezig.

De te lopen afstanden zijn  8 – 12 – 15 – 22 en 30 km. Bij de tocht van 8 km is zoals vanouds, rekening gehouden met gezinnen met kleine kinderen. Op dit traject komt men ook uit de voeten met (stevige) wandelwagens.

Inschrijven is mogelijk bij Café ’t Flaterke (Sprinkstraat 59 te Margraten) van 7.00 tot 14.00 uur. De inschrijving voor de langere afstanden (22 en 30 km) sluit om 12.00 uur.

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij dhr. Huub Broex (045 549 19 32). Uiteraard is er een IVV-stempel aanwezig. WVT’93 hoopt u te mogen begroeten en wenst u een plezierige en sportieve wandeling toe.

20160320_160613

Print Friendly, PDF & Email