Op zondag 29 september 2019 organiseren de Wandel Vrienden Termaar uit Margraten (Stg. WVT’93) hun jaarlijks terugkerende Mergellandtocht. De routes zijn uitgezet in de driehoek Margraten – Bemelen – Gronsveld.

Typerend voor deze tocht zijn vooral de prachtige hellingbossen waar men langs of door loopt. Zoals o.a. de Schiepersberg, de Riesenberg en de Trichterberg. Dit landschap, dat niet geleden heeft onder herindelingen van de ruilverkaveling, is zeker meer dan de moeite waard om door heen te wandelen. Ook de aan de routes gelegen oude mergelgroeves, waarin zich in de loop der tijd de flora en fauna op een schitterende manier heeft ontwikkeld, zijn beslist een kijkje waard.

WVT’93 staat zoals u van ons gewend bent, garant voor uitstekend uitgezette routes en prima verzorgde rustposten alwaar men tegen wandelvriendelijke prijzen voorzien wordt van een hapje en een drankje. In de rustposten zijn vanzelfsprekend goede sanitaire voorzieningen aanwezig.

De te lopen afstanden zijn 8-12-15-22 en 30 km. Bij de tocht van 8 km is zoals vanouds, rekening gehouden met gezinnen met kleine kinderen. Op dit traject komt men ook uit de voeten met (stevige) wandelwagens. Inschrijven is mogelijk bij Café ’t Flaterke, Sprinkstr. 59 te Margraten van 7.00 tot 14.00 uur. De inschrijving van de langere afstanden (22 en 30 km) sluit om 12.00 uur. Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij dhr. H.Broex (045-5491932) of via de website http://www.wandelvriendentermaar.nl/.

Uiteraard is er een IVV-stempel aanwezig. WVT’93 hoopt u in grote getale te mogen begroeten en wenst u alvast een plezierige en sportieve wandeling toe.

 

Mergellandtocht 2010 008_1000pxMergellandtocht 2018Mergelandtocht 4 (5)

Print Friendly, PDF & Email