WVT’93 is opgericht door 4 gezinnen uit Termaar (een gehucht behorende bij Margraten). Tijdens hun gezamelijken LWB-wandelingen, vonden zij dat het allemaal wat kindvriendelijker kon. Met deze gedachte als uitgangspunt organiseerden ze op 7 maart 1993 hun eerste Lammertocht met een educatief element.

Hun idee sloeg in als een bom en de eerste wandeling was dan ook een groot succes. De krant werd gehaald met als kop “een uit de hand gelopen hobby”. Sindsdien organiseert WVT’93 ieder jaar twee wandelingen, nl. de Lammertocht en de Mergellandtocht.

Inmiddels hebben al meer dan 70.000 wandelaars aan de wandelingen deelgenomen. En nog steeds is de kortste route geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, zelfs met kinderwagen. Met het “kindvriendelijke” als uitgangspunt is toen ook besloten om met de gegenereerde financiële middelen iets te betekenen voor de kinderen van Termaar. Na enkele jaren is dit goede doel uitgebreid met het laten studeren van kansarme kinderen in de derde wereld. Zie in dit verband “Vangamarthy”.

WVT’93 is lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.kwbn.nl

 

Krantenknipsel_lammertocht

 

 

Print Friendly, PDF & Email